MAKAN KEDAI KENINGAOAN
saperti biasa
aku cari kedai gunting rambut
masuk kedai unisex tingkat satu
amoi akta tak boleh cukur
tapi amoi amoi baik baik belaka
bukan saje cun
baik hati pulak
mereak tunjukan kan jalan ke kedai jantan
gunting cukur
boleeeh lah ... tapi tak se baik
di perak - dimana abang tukang cukur
buat kedai bawah rumah - dikg gajah
ini cukuran terbaik di malaysia
rahsia bercukur ialah
apabila pisau itu ditarah ke bawah
kemudian WAJIB di tarik ke atas
kebanyakkan tukang gunting
tidak menarik ke atas
kerana dengan harapan cepat tumbuh
dan datang lagi kedai dia
aku merasakan ada konspirasi
antara syarikat buat pisau cukur
dengan syarikat buat foam bercukur
aku rasa foam ini menambahkan segar
dan banyak senang bulu muka keluar
kah kah kah
sebelum ke kedai gunting
dah survey makan tengah hari
tak jauh dari tempat menginap
DAH SEJUK DAN DAH ABIS
! bi la pulang dari kedai gunting
sup ikan hanya tinggal kepala
aku ambil sup ikan
dan ambil gulai yang paling aku sukai
gulai labu campur kacang buncis
aku tanya: tukang masak ini dari mana
dia datang dari sulu
aku rasa dia ada kaseh sayang ketika memasak
kerana lada merah potong indah
kacang buncis potong serong dan nipis
labu ketul kecil
sup ikan bawangnya terbuka besar
dan yang menarik ada buah mangga dalam sup ikan
ini restoran keningoan - maaf kalau salh eja
masakan kampong
aku juga minta kopi pahit
tapi bukan tenom
kejap lagi jam 3:00 ada bengkel
macam mana nak jadi penghasut
inilah tujuan aku datang ke sini
RAMAI MARAH SENARAI
POYO DAN COOL
belum keluar
tim tukar tiub
sibuk gila
kah kah kah
...bersambung.....
Comments