HARI KE DUA KITA BERPUASA
DI MANA NAK BERBUKA PETANG INI?
PETANG SEMALAM
berbuka buah manggis dalam kereta
dalam perjalanan ke sri muda
yang dicari ialah sebuah restoran china
terjumpa secara tak sengaja
minggu lalu dalam perjalan
ke program merdeka rakyat
singgah di pekan sri muda
yang dicari sebuah retoran
yang menjual, assam pedas
tapi hanya untuk makan tengah hari
lalu berligar dan teserempak dengan yang ini
yang di pesan ialah:
talapia masak assam
tau fu cara siam
dan bayam dengan bawang puteh
enak dan enak sekali
SEKALI LAGI MASAKAN SAMA
petang kelamrin
diulangi lagi
masakan campuran melayu/china/siam
ini genre masakan yang pop sekarang ini
tidak telalu china
tidak terlalu melayu
tidak terlalu siam
tapi dapat dirasakan
NOTA:
talapia
atau ikan nil
adalah pemberian alam
ikan ini amat senang dipilihara
asal dari afrika
dari sungai nil
dari tasek di kenya
talapia adalah
ikan air tawar
yang paling demokratik
senang hidup
dan tidak mengada-ngada
nak pergi shopping ke dubai
NOTA:
awas kalau warnanya bukan hitam
ertinya ini ikan modified
telah diubah suai
mungkin akan mengakibat
hilang kejantanan
hilang keinginan seksual
jika memakan makanan
yang telah dimodified
Comments