HARI KETIGA - SELAMAT BERBUKA PUASA
SELAMAT BERBUKA PUASA
hari senin ini wilayah aku
redup dan berangin
aku tidak tahu bagaimana ditempat lain
petang ini agak senyap
yang aku dengar hanya
suara gagak yang jauh berligar
suara murai
suara ayam hutan
tidak kedengaran
anjing ajing juga
turut sama menunggu berbuka
sesekali aku dengar kicauan murai
dalam belukar
MEMASAK ADALAH LEBIH NIKMAT DARI MEMAKAN
hari ini untuk berbuka aku ada
rebus jagung muda
dan air tebu yang telah sejuk
MASAKAN PETANG INI
singang ikan tongkol
ikan yang aku beli kelmarin
kelihatan enak dan memberahikan
lala dengan tomato, buncis dan bayam
ini maskan terbaru aku lakukan
kuncinya lala wajib segar dan hidup
tomato menjadi asas
bawang puteh dan lada wajib sama
kerana aku tak suka pedas maka
aku mengunakan lada yang amat kurang
biasanya bila aku
membuat kupang gaya belgium
ada di campurkan sadikit air anggur puteh
disni kerana harga air anggur mahal
akau gantikan dengan memasukan asam nipah
lala ini seakan akan ratatouille
campuran sayuran bersama tomato
WASPADA:
memasak lala
kupang udang sotong dan kerang
atau barangan laut
rupanya sedang tetapi amat susah
memerlukan pengalaman
kalau terlalu lama
semuanya akn keras
kalau terlalu cepat
ianya tidak masak
hanya pengalaman yang
akan menjadi guru paling baik
NOTA:
untuk lelaki
yang akan tinggal dieropah
jika tidak pandai memasak
maka pedang jarang berasah
memasak dirumah
adalah jemputan yang paling
intim yang akan berakhir
dalam tandas kerana muntah tak sedap
atau berakh! ir di bi lik tidooo
kah kah kah
SANDIWARA RADIO MALAM INI
JEMPUTAN KE SANDIWARA
sila layari radi bangsar
berita jam 10.00
kemudian jam 10.30 sandiwara radio
ini kesah baru
dapat didengar tiap malam
pada waktu 10:30
hari senin ini wilayah aku
redup dan berangin
aku tidak tahu bagaimana ditempat lain
petang ini agak senyap
yang aku dengar hanya
suara gagak yang jauh berligar
suara murai
suara ayam hutan
tidak kedengaran
anjing ajing juga
turut sama menunggu berbuka
sesekali aku dengar kicauan murai
dalam belukar
MEMASAK ADALAH LEBIH NIKMAT DARI MEMAKAN
hari ini untuk berbuka aku ada
rebus jagung muda
dan air tebu yang telah sejuk
MASAKAN PETANG INI
singang ikan tongkol
ikan yang aku beli kelmarin
kelihatan enak dan memberahikan
lala dengan tomato, buncis dan bayam
ini maskan terbaru aku lakukan
kuncinya lala wajib segar dan hidup
tomato menjadi asas
bawang puteh dan lada wajib sama
kerana aku tak suka pedas maka
aku mengunakan lada yang amat kurang
biasanya bila aku
membuat kupang gaya belgium
ada di campurkan sadikit air anggur puteh
disni kerana harga air anggur mahal
akau gantikan dengan memasukan asam nipah
lala ini seakan akan ratatouille
campuran sayuran bersama tomato
WASPADA:
memasak lala
kupang udang sotong dan kerang
atau barangan laut
rupanya sedang tetapi amat susah
memerlukan pengalaman
kalau terlalu lama
semuanya akn keras
kalau terlalu cepat
ianya tidak masak
hanya pengalaman yang
akan menjadi guru paling baik
NOTA:
untuk lelaki
yang akan tinggal dieropah
jika tidak pandai memasak
maka pedang jarang berasah
memasak dirumah
adalah jemputan yang paling
intim yang akan berakhir
dalam tandas kerana muntah tak sedap
atau berakh! ir di bi lik tidooo
kah kah kah
SANDIWARA RADIO MALAM INI
JEMPUTAN KE SANDIWARA
sila layari radi bangsar
berita jam 10.00
kemudian jam 10.30 sandiwara radio
ini kesah baru
dapat didengar tiap malam
pada waktu 10:30
Comments